Kapt. Hatterasstraat 23b, 5015 BB Tilburg  + 013 - 460 90 10

Kapt. Hatterasstraat 23b, 5015 BB Tilburg  + 013 - 460 90 10

  • home
  • Nieuws
  • Jaarlijkse themabijeenkomst gebiedsontwikkeling
  • home
  • Nieuws
  • Jaarlijkse themabijeenkomst gebiedsontwikkeling
PT_519567250_witteplus

Jaarlijkse themabijeenkomst gebiedsontwikkeling

Samen met DHK Tax & Legal en Straatman Koster Advocaten organiseren we onze jaarlijkse themabijeenkomst gebiedsontwikkeling op donderdag 3 oktober in Kasteel de Haar te Haarzuilens.

Bent u er ook weer bij? Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via het formulier onderaan deze pagina.

We staan voor een grote verstedelijkingsopgave die heel Nederland raakt en in het bijzonder de grote stedelijke regio's zowel binnen als buiten de Randstad. Wonen, werken, bereikbaarheid en duurzaamheid moeten in deze gebieden bij elkaar worden gebracht. Binnen deze verstedelijkingsopgave hebben we ook nadrukkelijk te maken met de veranderingen in het gedrag van bewoners en bedrijven. Hiermee veranderen namelijk ook hun mobiliteitsbehoeften, zowel in het personenverkeer als in het goederenvervoer. Hoe past deze veranderende mobiliteitsvraag binnen de verstedelijking en belangrijker nog, welke alternatieven voor de bekostiging van de mobiliteit zijn er binnen deze verstedelijkingsopgave?

De gevolgen van de PAS-uitspraak (Programma Aanpak Stikstof)
Voordat we ingaan op het centrale thema van de bijeenkomst willen we ook kort stil staan bij de actualiteiten van de PAS uitspraak. De programmatische aanpak stikstof 'PAS' is niet meer en dat heeft ingrijpende gevolgen voor veel ruimtelijke ontwikkelingen variërend van infrastructuur en woningbouw tot logistiek en industrie. Waar liggen de oplossingen voor het omgaan met stikstofdepositie? Marinda de Smidt, partner bij Straatman Koster Advocaten neemt u kort mee in de laatste juridische ontwikkelingen.

Verstedelijkingsopgave vraagt om alternatieve bekostiging mobiliteit
Tijdens de themabijeenkomst spreken professionals over de mogelijkheden, hun ervaringen en over verstedelijkingsprojecten in relatie tot mobiliteit.  Chantal Snellingberg, werkzaam als senior verkoopmanager bij de NS en betrokken bij het project Cartesius driehoek, vertelt hoe mobiliteit en verstedelijking samenkomen binnen dit succesvolle project. Hier wordt namelijk in een stedelijke context gewoond rondom een groot autovrij park. De auto krijgt er weinig ruimte, binnen dit project wordt optimaal aangehaakt op het OV. Daarnaast zal Boy Wesel, Manager Strategic Partnerships bij Bouwinvest, ingaan op de integrale gebiedsontwikkeling in New York en laten zien welke lessen we hiervan kunnen leren in óns land. Friso de Zeeuw gaat in op de alternatieve bekostiging van de mobiliteit en geeft samen met Jop Fackeldey, gedeputeerde bij de provincie Flevoland, een beschouwing op het thema. Friso zal hierbij ingaan op de NOVI en de Nieuwe reiswijzer Gebiedsontwikkeling.

De themabijeenkomst staat net als voorgaande jaren onder het dagvoorzitterschap van Geurt van Randeraat van SITE urban development.

Programma

12.30 uur Lunch
13.30 uur Opening door Geurt van Randeraat
13.45 uur De gevolgen van de PAS-uitspraak, juridische ontwikkelingen en waar liggen de oplossingen? - Marinda de Smidt
14.15 uur Integrale gebiedsontwikkeling in New York; Lessons Learned - Boy Wesel
14.45 uur Pauze
15.15 uur Mobiliteit binnen het project Cartesius Driehoek - Chantal Snelling berg
15.45 uur Beschouwing – Jop Fackeldey, Friso de Zeeuw en Geurt van Randeraat
16.30 uur Ruimte voor discussie
17.00 uur Borrel

Themabijeenkomst Gebiedsontwikkeling

Organisatie: PT, Straatman Koster advocaten en DHK Tax & Legal
Deelname is kosteloos, beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Locatie:
Kasteel de Haar
Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht

Inschrijfformulier

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Invalid Input

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Méér nieuws

 

Wij zijn PT. We kijken met een heldere, kritische blik naar mogelijkheden, veranderingen en oplossingen binnen organisaties en ontzorgen met meer dan alleen het verbeteren van het finance gedeelte. Wij zijn uw Partner in Transformatie.